Verslagen van correspondenten

In het najaar van 2014, na de bespreking van de collegebegroting, hebben correspondenten de balans opgemaakt van hun ervaring tot dan toe. Hieronder staan een aantal verslagen van correspondenten die we met hun toestemming mogen publiceren.

De verslagen zijn als input gebruikt voor de afsluiter: een magazine met ervaringen van correspondenten, reflecties in essays en tools om als raadslid, actieve burger, griffier, wethouder of ambtenaar verder te gaan in jouw gemeente.

Amsterdam
Mirry Dijkstra
“Wat ik het allermooiste vond was dat ik tijdens dit project de ideale positie van de ‘onafhankelijke’ verkenner of correspondent kon behouden, waardoor ik met iedereen ongedwongen en objectief het gesprek in kon gaan.” (Mirry Dijkstra)
Lees hier het verslag van Mirry

Culemborg
Gerwin Verschuur
“Dat er een cultuuromslag en een nieuwe vorm van omgang met initiatieven kan komen. Dat was heel hoopvol.” (Gerwin Verschuur)
Lees hier het verslag van Gerwin

De Bilt
Nanneke van der Heijden & Jasper Loots
“Voor ons beide gold dat we vanuit onze kennis en expertise rond maatschappelijke initiatieven en participatie nu ook eens grondiger de politieke dimensie ervan wilden ‘verslaan’.” (Nanneke van der Heijden & Jasper Loots)
Lees hier het verslag van Nanneke en Jasper

Drimmelen
Irma Dekker
Als ambtenaar heb ik veel te maken gehad met burgerinitiatieven en raadsleden. 100×100 geeft mij de mogelijkheid de doe-democratie vanuit een ander perspectief te benaderen.” (Irma Dekker)
Lees hier het verslag van Irma

Haarlem
Veronique de Kwant
“Tot mijn verrassing kwam ik in contact met twee andere 100×100 correspondenten, ook met veel ervaring. Haarlem had verwachtingen gewekt!” (Veronique de Kwant)
Lees hier het verslag van Veronique

Gouda
Bram Talman
“Voor mijzelf heeft het project veel opgeleverd. Nu ik heb gezien dat je als burger al veel verschil kan maken ga ik mij mogelijk bij een politieke partij aansluiten om mee te doen bij de volgende raadsverkiezingen.” (Bram Talman)
Lees hier het verslag van Bram

Groningen
Jeenke van Linge, Aniëlla van den Heuvel & Marianne Haan
“Uit de resultaten blijkt dat de meeste raadsleden positief zijn over de doe-democratie en de participatiesamenleving. Ze zijn goed op de hoogte van initiatieven die in de Gemeente Groningen aanwezig zijn.” (Jeenke van Linge, Aniëlla van den Heuvel & Marianne Haan)
Lees hier het verslag van Jeenke, Aniëlla en Marianne

Lelystad
Kees Bakker
Het begin is er. Maar er moet nog heel wat water door de Rijn stromen…. ” (Kees Bakker)
Lees hier het verslag van Kees

Leiden
Michiel Janssen
“Als we de participatiesamenleving in Leiden werkelijk willen vormgeven, dan moeten we elkaar uitdagen om het beste uit onszelf te halen.” (Michiel Janssen)
Lees hier het verslag van Michiel

Schiermonnikoog
Bob Boelens
“Het correspondentschap heeft mij de mogelijkheid geboden om te laten zien dat het woord “doe-democratie” niet eerst uitgevonden hoefde te worden om het op Schiermonnikoog te realiseren.” (Bob Boelens)
Lees hier het verslag van Bob

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s